Stand-up en muziek smelten ineen

Vier verschillende artiesten, twee onvergelijkbare genres, en toch voelde de theatermiddag van zondag 27 april als een eenheid. Typisch het Theatercafé Leiden waar deze keer stand-up comedy en muziek de altijd onverwachte ingrediënten waren.

Jeroen Bloemhoff opent de middag met stand-up comedy. Hij vertelt een verhaal en zingt twee persoonlijke liedjes. Daarna geniet het publiek van de jonge singer-songwriter Floris Olivier uit Leiden. Deze 18-jarige muzikant krijgt veel lof voor zijn gevarieerde optreden. Na de pauze speelt stand up comedian Paul Schoolderman 20 hilarische minuten uit zijn repertoire. Mooi optreden met verrassende woordgrappen en wendingen. Tot slot speelt Olmo van der Mast vijf liedjes. Net als Floris doet Olmo mee aan het optreed- en coachingstraject ‘de Stilte van de Toekomst’ in Delft. Jong en ambitieus zijn ze en dat hoor je aan hun songs.

Even na vijf uur speelt Olmo zijn laatste noot, schuift technicus Rémon Beeftink het geluid definitief uit en kondigt Geert Keuter de middag af. Er vloeit nog een drankje hier en daar, het publiek deelt complimenten uit aan de artiesten. Tegen zes uur valt de deur van Scheltema in het slot. Het volgende Theatercafé Leiden is op zondag 18 mei, vanaf 15:00 uur.

Floris Olivier Jeroen Bloemhoff Olmo van der Mast Paul Schoolderman

Foto’s Zoë van de Kerkhof (C)

 Geef een reactie