Theatercafé Leiden in LOS

In de oktobereditie van LOS Magazine staat het Theatercafé Leiden en Quite Quiet paginagroot!

Quite Quiet en Theatercafé voor stille genieters

Tekst Richard Post

Twee keer per maand wordt Scheltema ingericht als een gezellige culturele huiskamer. Neem plaats aan een tafeltje en geniet in stilte van al het moois dat Quite Quiet en het Theatercafé te bieden hebben.

Hans van der Maas is de initiator van beide evenementen. Hij zette soortelijke festivals op poten in Delft en vroeg zich op een gegeven moment af waarom hij dat ook niet in zijn woonplaats Leiden zou gaan doen. Aldus geschiedde. Na de nodige gesprekken rolde Scheltema uit de bus als locatie en in augustus vond de eerste editie plaats van het Theatercafé. Qua publieke belangstelling was die primeur direct een succes, zoals Hans ook niet heeft te klagen over het aantal bezoekers dat Quite Quiet trekt.

Geen Coulissen
Tijdens het Theatercafé kun je op een laagdrempelige (lees: gratis) manier kennis maken met allerlei verschillende theaterdisciplines. Onderleiding van presentator Geert Keuter krijg je vier minivoorstellingen voorgeschoteld op het gebied van toneel, dans cabaret en muziek, opgevoerd door ervaren en minder ervaren artiesten. “Tijdens de laatste editie hebben we Evelien Schreuder, een meisje van zestien jaar oud uit Leiden, op het podium gehad”, vertelt Hans. “Je moet toch ergens beginnen en ik bied talenten graag een kans. Meestal probeer ik een goede mix samen te stellen tussen beginnende en meer ervaren artiesten.”

Het levert zeer onderhoudende zondagmiddagen op, die niet per se eindigen als het laatste optreden is geëindigd. “Waar artiesten normaal gesproken na de voorstelling in de coulissen verdwijnen, zie je in het Theatercafé dat ze in gesprek raken met hun publiek. Erg leuk om te zien”, vindt Hans.

»Klik hier om het hele artikel te lezen.Reacties zijn gesloten.